Groepslessen

Hieronder de cursussen en de tijdstippen, schroom niet om te mailen of te bellen als je niet op een bepaald tijdstip kunt, misschien kan ik nieuwe groepjes vormen of het tijdstip verplaatsen.  Heb je een ander niveau of weet je niet welk groepje bij je past? Mail of bel. We hebben altijd eerst een intake of een telefonisch gesprek zodat ik kan inschatten bij welk groepje u past.

Cursus voor beginners I (niveau A1)

Dit is een cursus voor mensen die 1 of 2 jaar frans op school hebben gehad en bijna alles vergeten zijn. Wellicht begint er een nieuw groepje in januari, maar misschien pas je wel bij een van onderstaande groepjes.

Vrijdag om 10:15 uur

We werken met het boek Voyage – nieuw 1 van Intertaal. Deze moet u zelf aanschaffen. Tijdstip: van 10:15 tot 11:15. In dit groepje zitten nu 3 personen en we zijn in oktober 2023 begonnen.  Je kan nog instromen!

Donderdag om 20:00

We werken met het boek c’est bien ça 1 voor volwassenen van  Noordhoff Uitgevers.  Tijdstip: van 20:00 tot 21:00. In dit groepje zitten nu 2 personen en we zijn in oktober 2023 begonnen.  Je kan nog instromen!

Cursus voor beginners II (niveau A2)

Er zijn 3 cursussen voor beginners die al een basis hebben omdat ze vroeger Frans op school hebben gehad of al een cursus gedaan hebben. Bij alle 3 de cursussen ligt de focus op het spreken van de Franse taal zodat u zich kunt redden wanneer u in Frankrijk bent. Uiteraard worden ook de basiselementen van de grammatica doorgenomen.

Maandag om 11:30

Vind je Frans moeilijk?  Wil het niet meer blijven hangen?  Wil je toch een uurtje gezellig met Frans bezig zijn?  Doe dan mee! We zijn in december 2023 met het boek Voyages 2 begonnen. Klein groepje.

Dinsdag om 11:00

Gemotiveerd en gezellig groepje. We zijn in december 2023 met het boek Voyages – nieuw 2 van Intertaal begonnen.  Tijdstip: van 11:00 tot 12:00. Groepje van +/- 3 personen.

Vrijdag om 09:00

Weet je nog veel van vroeger op de middelbare school? Maar hoe zat het ook al weer met al die tijden? Je kan heus wel dingen vertellen in het Frans maar je mist echt nog woordenschat en je moet nog te veel nadenken om snel te praten. Is dit herkenbaar? Dan is dit een cursus voor jou. We werken met het boek Voyages – nieuw 2 van Intertaal. Deze moet u zelf aanschaffen. Tijdstip: van 09:00 tot 10:00. Groepje van +/- 4 personen.

Cursus gevorderd conversatie I (niveau B1)

Elke maandag om 20:00 en donderdag om 13:00

Dit is een cursus voor mensen die  hun frans willen verbeteren en beter willen leren spreken.  Centraal staat om met elkaar te praten maar ook wordt er elke week en grammaticaal onderwerp besproken en krijg je daarover een oefening mee naar huis. Thuis lees je een artikel en luister je een Franse film of nieuws fragment.

Op maandag is het een groepje van +/- 6 personen, van 20:00 tot 21:15 en op donderdag zijn er nu 4 deelnemers van 13:00 tot 13:10. Doe ook mee!

Cursus gevorderden conversatie II (niveau B2)

Dinsdag om 9:15 en om 20:15  en soms ook op donderdagochtend

Dis is een cursus voor mensen die zich verstaanbaar kunnen maken in Frankrijk, maar hun Frans nog verder willen verbeteren en het vloeiender willen spreken. Deze cursus zal zich voornamelijk richten op conversatie en wordt gegeven in een ongedwongen sfeer. We gebruiken het Franse tijdschrift Bien-dire en hebben het over van alles met elkaar. Groep met 4 of 5 personen. De les duurt 1 en 30 minuten ’s ochtends en 1 uur en 15 minuten ’s avonds. U kunt ten alle tijden instromen.

Overige informatie cursussen:

Prijs: 12.50 pp per afgenomen les (€15 p.p als het een les van anderhalf uur is). U betaalt per les. U kunt dus stoppen wanneer u wilt. Voor de beginners  is het wel van belang dat als u zich inschrijft voor de groepsles dat u dan moet proberen elke week te komen, dit om mee te kunnen komen met de groep en de anderen niet achter te laten lopen. Bij verhindering van meerdere personen uit de groep, en u de enige bent die les krijgt wordt de les of geannuleerd of u betaald een privéles à €25.

Data: De lessen worden van eind september tot derde week van mei gegeven. In de schoolvakanties zullen er geen lessen zijn.

Overig: U kunt gedurende heel het jaar instromen. Door middel van een telefoongesprek kan ik beoordelen in welke groep u het beste past.

Adres: Hoolstraat 4, 5056 PK Berkel-Enschot