Groepslessen

De lessen beginnen eind september 2023 weer. Meldt u aan!

Hieronder de cursussen en de tijdstippen, schroom niet om te mailen of te bellen als je niet op een bepaald tijdstip kunt, misschien kan ik nieuwe groepjes vormen of het tijdstip verplaatsen.  Heb je een ander niveau of weet je niet welk groepje bij je past? Mail of bel. We hebben altijd eerst een intake of een telefonisch gesprek zodat ik kan inschatten bij welk groepje u past. Ook probeer ik  mensen met hetzelfde niveau bij elkaar te zetten en zo ontstaan er weer nieuwe groepjes.

Cursus voor beginners I (niveau A1)

Maandag om 19:15 uur. 

Dit is een cursus voor mensen die nog nooit frans hebben geleerd of slechts 1 jaar op school hebben gehad en bijna alles vergeten zijn. We werken met het boek Voyage – nieuw 1 van Intertaal. Deze moet u zelf aanschaffen. Tijdstip: van 19:15 tot 20:20. Er zijn op dit moment een paar aanmeldingen. Doe ook mee!!!

Cursus voor beginners II (niveau A2)

Er zijn 3 cursussen voor beginners die al een basis hebben omdat ze vroeger Frans op school hebben gehad of al een cursus gedaan hebben. Bij alle 3 de cursussen ligt de focus op het spreken van de Franse taal zodat u zich kunt redden wanneer u in Frankrijk bent. Uiteraard worden ook de basiselementen van de grammatica doorgenomen.

Maandag om 13:15, 

We werken met het boek c’est bien ça 1 voor volwassenen van  Noordhoff Uitgevers.  Tijdstip: van 13:15 tot 14:15. Groepje van +/- 3 personen.

Dinsdag om 12:00

We werken met het boek Voyage – nieuw 1 van Intertaal.  Tijdstip: van 09:00 tot 10:00. Groepje van +/- 3 personen.

Vrijdag om 09:00

Dit is een cursus voor mensen die de taal vroeger op school een aantal jaren hebben gehad. We werken met het boek Voyage – nieuw 2 van Intertaal. Deze moet u zelf aanschaffen. Tijdstip: van 09:00 tot 10:00. Groepje van +/- 3 personen.

Cursus gevorderd conversatie I (niveau B1)

Elke maandag om 20:30 en donderdag om 13:15

Dit is een cursus voor mensen die  hun frans willen verbeteren en beter willen leren spreken.  Centraal staat om met elkaar te praten maar ook wordt er elke week en grammaticaal onderwerp besproken.  Op maandag is het een groepje van +/- 6 personen, van 20:30 tot 21:35 en op donderdag zijn er nu 2 personen. Doe ook mee!

Cursus gevorderden conversatie II (niveau B2)

Dinsdag om 9:15 en om 20:15 

Dis is een cursus voor mensen die zich verstaanbaar kunnen maken in Frankrijk, maar hun Frans nog verder willen verbeteren en het vloeiender willen spreken. Deze cursus zal zich voornamelijk richten op conversatie en wordt gegeven in een ongedwongen sfeer. We gebruiken het Franse tijdschrift Bien-dire. Groep met 4 of 5 personen. De les duurt 1 uur en 30 minuten. U kunt ten alle tijden instromen.

 

 

Overige informatie cursussen:

Prijs: 12.50 pp per afgenomen les (€15 p.p als het een les van anderhalf uur is). U betaalt per les. U kunt dus stoppen wanneer u wilt. Voor de beginners  is het wel van belang dat als u zich inschrijft voor de groepsles dat u dan moet proberen elke week te komen, dit om mee te kunnen komen met de groep en de anderen niet achter te laten lopen. Bij verhindering van meerdere personen uit de groep, en u de enige bent die les krijgt wordt de les of geannuleerd of u betaald een privéles à €25.

Data: De lessen worden van eind september tot derde week van mei gegeven. In de schoolvakanties zullen er geen lessen zijn.

Overig: U kunt gedurende heel het jaar instromen. Door middel van een telefoongesprek kan ik beoordelen in welke groep u het beste past.

Adres: Hoolstraat 4, 5056 PK Berkel-Enschot